Romarski urad Na Brezje pridemo zato, da bi našli mir in vero. Prvič ali ponovno. Praktične stvari morajo biti v ozadju, da je lahko na prvem mestu Bog z Marijo.

Že nekaj let v okviru svetišča Marije Pomagaj deluje Romarski urad. Pusto ime, urad. Z njim hočemo povedati, da bi radi za vas, romarji, vse naredili praktično, da bi lahko lepo doživeli srečanje z Marijo Pomagaj. Radi smo nekje ob strani, ker vemo, da se le pri Mariji Pomagaj dogajajo velike stvari.

Naloge Romarskega urada so odnosi z javnostmi, predvsem urejanje revije Marija in spletne strani ter prodaja spominkov. Največji del zaslužka, ki ga ustvarimo, se prelije nazaj k vam, romarjem – preko publikacij, predvsem revije in drugih projektov, ki jih spodbujamo zato, da bi lahko romarji zares začutili, kako nekaj velikega se dogaja na Brezjah. Prav vsaka revija Marija je do sedaj nosila ob ceni dopis: Vaš podarjeni izvod. To je delo in trud skrbnih sodelavcev Romarskega urada.

Brez tistih, ki delajo v Romarskem uradu prostovoljno, ne bi šlo. Ti ljudje darujejo svoj čas in marsikdaj tudi denar, da bi lahko služili. Tudi to je vračunano v vse, kar nudimo romarjem. Prostovoljno opravljamo tudi druga praktična dela.

Kako smo vam v pomoč v Romarskem uradu?

  • Vsak dan od 8.00 – 19.00 smo dosegljivi po telefonu +386 (4) 537 07 00, da vas lahko oskrbimo z vsemi informacijami za vaše romanje na Brezje.
  • Urejamo koledar romanj k Mariji Pomagaj, da lahko izberete pravi prosti termin.
  • Izdelujemo in prodajamo spominke. Pomembno se nam zdi, da lahko prodamo spominke, ki bodo resnično krasili vaše domove. Nesti domov Marijino podobo je posvečeno dejanje, mnogi Slovenci so jo nesli domov in v tujino z veliko spoštljivostjo. Zato je za nas prodaja spominkov veliko dejanje spoštovanja do Boga in Marije.
  • Za vas organiziramo ogled bazilike in muzeja jaslic.
  • Na nas se lahko obrnete za enostavno prvo pomoč in vse drugo, pri čemer vam lahko pomagamo.