Napovednik
30. marec 2018
Tekaški križev pot 2018 Na veliki petek bo letos že osmo leto potekal tekaški križev pot. Udeleženci bodo ob 7. uri začeli v Dravjah, zaključili pa ob 18. uri na Brezjah, pri Mariji Pomagaj.

Naj bo letos tekaški Križev pot povod, da se spravimo iz cone udobja in primerno sredstvo za darovanje na tej težki preizkušnji.
Tudi letos bomo tekli od Dravelj do Brezij skupaj s hitrostjo približno 6 min/km ali 10km/h (tekaško gledano je to idealen tempo za nabiranje osnovnih kilometrov).
Pot nas bo vodila čez prelepo gričevje in prebujajočo naravo, v vsakem vremenu. Pretekli, prekolesarili, prehodili, preskirojali, preromali in predvsem premolili bomo v darovanju 14 postaj. Seveda vsak po svojih močeh, morda eno, morda dve postaji ali kar celotno pot. Skupaj bomo premagali več kot 60 km in veliko, veliko višinske razlike. Podajali si bomo križ in lepe želje in zaslužili žeblje. Na postajah bo na voljo avto z vodo, kruhom, … obliži in osebno prtljago.

Pridružiš se lahko kjerkoli, kadarkoli in kakorkoli želiš, le ob določeni uri (glej priloženo časovnico) bodi na želeni postaji, da dobiš duhovno spodbudo.
Prav zares vse šteje!

Vse, ki se nam nameravate pridružit prosimo, da svojo udeležbo sporočite na e-naslov (krizev.pot@gmail.com). Ne pozabite navesti na kateri postaji se nam boste pridružili. Na ta naslov tudi pošljite morebitna vprašanja, sugestije, itd …

Kakšno zanimivo informacijo ali utrinek iz prejšnjih Križevih potov dobite tudi na FBjevi strani: http://www.facebook.com/pages/Teka%C5%A1ki-Kri%C5%BEev-POT/504077562972548, kjer lahko povabite tudi svoje prijatelje.

S pripravo Križevega pota se trudimo Monika, Mojca, Jure, Tadej in naš župnik p. Miran Žvanut, DJ. Zavedamo se, da nam nikoli ne bi uspelo brez Božje pomoči.

Priponke