Napovednik
24. maj 2018
"Marija prečista, vseh milosti vir" Maj je Marijin mesec, obenem pa tudi mesec, ko obhajamo praznik Marije Pomagaj. 24. maja bo letos na Brezjah še prav posebej slovesno, saj bomo s prireditvijo, ki smo jo naslovili "Marija Prečista, vseh milosti vir" obeležili 155-letnico prvega čudeža pri Mariji Pomagaj.

Češčenje Marije kot Pomočnice ima v katoliški Cerkvi dolgo izročilo. Da god, oziroma praznik Marije Pomočnice kristjanov, obhajamo ravno 24. maja je posledica zgodovinskega dejstva, da se je na ta dan leta 1814 papež Pij VII. po Marijini priprošnji mogel vrniti iz Napoleonovega ujetništva nazaj v Rim.
Istega leta pa je nastala tudi podoba Marije Pomagaj, ki jo Slovenci častimo kot našo zvesto priprošnjico.

Letos mineva 155-let od prve čudežne ozdravitve pred podobo Marije Pomagaj. Dne 22. septembra 1863 je bila naglo ozdravljena Mica Tavčar iz Begunj. “To je bilo prvo znano milostno ozdravljenje na Brezjah. Po njem je Marija opozorila kristjane, da bo odslej tu milosti delila ter jih povabila, da se v potrebah zaupljivo obračajo semkaj. “ Tako je zapisano v pričevanjih ob ozdravitvi.

V zahvalo za vse milosti in priprošnjo za nadaljnje varstvo na praznik Marije Pomagaj, v četrtek, 24. maja, pripravljamo prireditev z naslovom MARIJA PREČISTA, VSEH MILOSTI VIR.
Nanjo smo povabili znane slovenske glasbene izvajalce, ki so se z veseljem odzvali povabilu.

Nastopajoči: Modrijani, Marko Vozelj, Isaac Palma, Manca Izmajlova, Marko Fink, Ivan Hudnik, Irena Vrčkovnik, Hišni ansambel Avsenik, Gajst’n Band, Anita Kralj Pavkovič
so se odpovedali honorarju in z veseljem pristopili k sodelovanju na prireditvi, ki jo bosta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek.

Prireditev bo ob 20. uri, na trgu pred baziliko, pri zunanjem oltarju.

Lepo vabljeni, da skupaj počastimo praznik Marije Pomagaj.

Priponke

Fotografije