Napovednik
02. avgust 2018
Praznovanje svete Marije Angelske v Porcijunkuli Sveti Frančišek je izbral Marijino kapelo za središče svojega reda in zanjo izprosil porcijunkulski odpustek, ki ga moremo prejeti ta dan in ga nameniti zase in za rajne.

Ob prazniku DEVICE MARIJE ANGELSKE v PORCIJUNKULI (2. avgusta) lahko v vseh cerkvah, ki jih upravljajo manjši bratje (frančiškani, minoriti in kapucini) prejmete PORCIJUNKULSKI ODPUSTEK, če se srečate z Bogom v zakramentu sprave, se udeležite svete maše in prejmete obhajilo ter molite Vero, Očenaš, Zdravo Marijo in Slavo Očetu po namenu svetega očeta.

Omenjeni odpustek je sveti Frančišek izprosil od papeža Honorija, da bi lahko vsi ljudje, tudi tisti, ki si niso mogli privoščiti dragih romanj v svete kraje lahko bili deležni božje milosti. Tako je najprej dobila majhna cerkvica sv. Marije Angelske privilegij za prejem odpustka, kasneje pa se je le-ta razširil na vse cerkve, ki jih upravljamo manjši bratje.

Kaj je odpustek?
Odpustki so odpuščanje časne kazni pred Bogom za tiste grehe, katerih krivda je že odpuščena. Takšen odpustek pod določenimi pogoji zadobi kristjan zase ali za rajne po službi Cerkve, ki kot srednica odrešenja razdeljuje zaklad zasluženj Kristusa in svetnikov (prim. KKC 1471-1479.1498).

Stopite torej v najbližjo cerkev, ki jo upravljajo manjši bratje in bodite deležni božjih milosti.

Fotografije