Napovednik
25. avgust 2018
New Swing Quartet praznuje 50 let V okviru koncertne turneje ob jubileju delovanja bo New Swing Quartet prvič nastopil na trgu pred Baziliko Marije Pomagaj na Brezjah.

Slovenske ikone spiritual in gospel glasbe praznujejo pol stoletja svojega petja. V svojem dolgoletnem delovanju so s posodobljenim slogom, zakoreninjenim v izročilu črnskih gospel kvartetov, prepričali marsikatero občinstvo, zdaj pa se po 10 letih vračajo na glasbene odre.
New Swing Quartet je bil ustanovljen leta 1968, v Šentjurju pri Celju, po zgledu legendarnega ameriškega Golden Gate Quarteta, s katerimi so kasneje tudi večkrat stali na odru. Kvartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga, začinjeno z nekoliko sodobnejšim pridihom. Že kmalu po svojem začetku so hitro osvojili slovensko občinstvo z duhovnimi pesmimi ameriškega juga. Gospel glasbo so na svojih številnih gostovanjih prenesli na odre po vsem svetu.

Koncertno turnejo ob 50. letnici delovanja sestavljajo člani:
Dare Hering, tenor

Oto Pestner, tenor
Tomaž Kozlevčar, bariton
Marijan Petan bas.

Gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga so jih oplemenitila in zaznamovala, saj so prav v črnskih cerkvah utemeljili svoj “southern jazz gospel” stil izvajanja “solid gospel-a” v sodelovanjih z lokalnimi temnopoltimi glasbeniki. S svojo izvedbo so prepričali tudi najtežje občinstvo v južnih ameriških državah, domovini gospela, kjer so jih s toplim aplavzom sprejeli za svoje. Gostovanje na eni izmed ameriških televizij si je ogledalo kar neverjetnih 60 milijonov ljudi.

V sklopu turneje ob 50-letnici delovanja se bo New Swing Quartet s koncertom Love in Brezje predstavil na trgu pred baziliko Marije Pomagaj, v soboto 25.8. 2018, ob 20 uri.

Fotografije