Napovednik
23. januar 2019
Relikvije svetega Frančiška Asiškega Na predvečer praznika svetega Frančiška Saleškega bomo v baziliki Marije Pomagaj pozdravili relikvije svetega Frančiška Asiškega. Sveto mašo ob 18. uri bo daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

V pospešitev posvečevanja Božjega ljudstva Cerkev vernikom priporoča, naj ob češčenju Božje Matere Marije častimo tudi svetnike, katerih zgled naj bi bil vernikom v spodbudo, priprošnja pa v pomoč. Relikvije so nenehno sporočilo in spodbuda, da vztrajamo v izpovedi vere in hodimo po poti, po kateri nas vodi Božja milost. Češčenje relikvij spada k ljudskim pobožnostim, navada je tudi, da duhovnik z relikvijami podeli blagoslov.

Na predvečer praznika svetega Frančiška Saleškega bomo v baziliki Marije Pomagaj pozdravili relikvije sv. Frančiška Asiškega. Frančiškani želijo na ta način na novo obuditi povezanost s temelji, ki jih je postavil sv. Frančišek s svojim načinom življenja.

Sveto mašo ob 18. uri bo daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, pred sveto mašo bo potekala molitev rožnega venca za nove duhovne poklice.

Relikvije bodo v baziliki Marije Pomagaj en teden.

Vljudno vabljeni!

Fotografije