Napovednik
30. november 2021
Razstava v Parku miru 17. maja letos smo praznovali 25. obletnico obiska svetega Janeza Pavla II. v Sloveniji. Ob tej priložnosti smo v Slovenskem Marijinem narodnem svetišču pripravili razstavo fotografij papeževega obiska.

Papež Janez Pavel II. je Slovenijo prvič obiskal od petka, 17. maja do nedelje, 19. maja 1996. Prvi romar sveta je k Mariji Pomagaj na Brezje prišel v petek, 17. maja, kmalu po 17. uri. Po prihodu in sprejemu na brniškem letališču je prvega romarja sveta pot najprej vodila k brezjanski Mariji Pomagaj.

25-letnico obiska svetega Janeza Pavla II. smo v Slovenskem Marijinem narodnem svetišču Brezje obeležili tudi s postavitvijo razstave fotografij v parku ob baziliki. Razstava na 25 panojih predstavlja fotografije s prvega obiska svetega Janeza Pavla II. v Sloveniji. Pripravljena je kronološko, po lokacijah, ki jih je od 17. do 19. maja 1996 obiskal sveti Janez Pavel II.
Razstavo fotografij spremljajo citati, vzeti iz papeževih nagovorov na Brezjah, v Ljubljani, Postojni in Mariboru.
Ob razstavi smo pripravili katalog, ki poleg vsebine panojev vključuje tudi fotografije s slovesnosti ob 25. obletnici obiska svetega Janeza Pavla II. Katalog je na voljo v Romarskem uradu Brezje.

Vljudno vabljeni k ogledu razstave v Parku miru.

Fotografije