Napovednik
31. maj 2022
Prenos svetih maš po Radiu Ognjišče V Marijinem mesecu maju bo Radio Ognjišče večerne svete maše (ob 19. uri) prenašal iz bazilike Marije Pomagaj. Prav tako bo neposredni prenos nedeljske svete maše, ob 10. uri.

Radio Ognjišče po tradiciji svete maše v Marijinem mesecu maju v živo prenaša iz bazilike Marije Pomagaj. Tako bo tudi letos svete maše od ponedeljka do sobote, ob 19. uri ter ob nedeljah ob 10. uri mogoče spremljati preko valov Radia Ognjišče.
Pri večernih svetih mašah bodo duhovniki brali letošnje šmarnice za odrasle z naslovom Marija ima mnogo oblek avtorja p. Branka Petauerja.
Šmarnice za odrasle Marija ima mnogo oblek nas vabijo na romanje v različna romarska svetišča, kjer se srečujemo z raznolikimi upodobitvami Božje Matere. Nekatere so povezane s posebnimi dogodki ali zgodovino kraja, druge z ljubeznijo in hvaležnostjo molivcev, ki so z ustvarjanjem čudovitih Marijinih podob in pesmi izrazili svojo vdanost nebeški Kraljici. Naj bodo tudi za sodobnega človeka spodbuda, da »z večjo vero, ko stopi človek k Mariji, bolj ji odpre vrata svojega srca, da lahko deluje. Še lepše povedano, Marija vstopa v srce pred Jezusom, ga pripravi in pusti, da Jezus naredi čudež.«

Vabljeni k poslušanju.