Novice
18. junij 2015
Mladi pri Mariji Pomagaj Mladi iz Železnikov in Selc so s kaplanom Brankom Setnikarjem in z duhovnim pomočnikom Milanom Grdenom na Brezjah, v Marijini kapeli, somaševali pri poldeveti sveti maši.

Kot je v pridigi povedal kaplan, romajo k Mariji Pomagaj v zahvalo za lepa skupna doživetja osnovnošolskih let. Sam se je zahvalil mladim, da ohranjajo prijateljstvo in ljubezen do Jezusa. Verouk obiskujejo tudi po birmi. Kaplan jih je povabil, naj ostanejo zvesti sami sebi in povezani med seboj. Prosil jih je za molitev zase in za duhovnega pomočnika, da bi ostala dobra in zvesta duhovnika.

Jeseni se podajajo v novo okolje, kjer naj ohranijo vero, upanje in ljubezen. Spremljala jih bo Marijina priprošnja in vsakodnevna molitev. Tej je bil posvečen današnji evangeljski odlomek. Mladi romarji so mu v Baziliki zavzeto prisluhnili. Zbrano so spremljali sveto mašo, potem pa nadaljevali v počitniškem duhu. Na trgu pred cerkvijo so pomalicali, poslušali kratko predstavitev zgodovine kraja in milostne podobe, si ogledali romarske knjige in votive, zapeli Mariji in se podali naprej na izlet proti Bledu in Bohinju.

(P. Grimani)

Fotografije