Novice
19. februar 2017
Romanje dekanije Ribnica Vsako tretjo nedeljo v mesecu ena izmed slovenskih dekanij v baziliki Marije Pomagaj pripravi molitveno uro za duhovne poklice. Danes so na Brezje priromali iz dekanije Ribnica.

V brezjanski baziliki vsako tretjo nedeljo v mesecu poteka molitev za duhovne poklice, ki ji sledi sveta maša. Današnjo molitev je pripravila dekanija Ribnica, svete maše pa se je v sončnem nedeljskem popoldnevu udeležilo veliko število romarjev. Somaševanje je vodil Aleš Pečavar, župnija Dolenja vas, somaševali so: dekan mag. Anton Berčan, Andrej Ojstrež, župnija Velike Lašče, Franc Bizjak, župnija Sodražica, Janez Selan, župnija Škocjan pri Turjaku, Andrej Mulej, župnija Sv. Gregor ter dr. p. Leopold Grčar.
Na orglah je molitveno uro ter sveto mašo spremljal Erik Švigelj, župnija Zlato polje.
Molitveno uro za duhovne poklice z naslovom “Služabnika sta, po katerih ste prejeli vero, in sicer kakor je je komu dal Gospod.” (1 Kor 3,5) je pripravil Aleš Pečavar. V nagovoru romarjem je pozval k molitvi za nove duhovne poklice in za stanovitnost obstoječih. Kajti “duhovnik je orodje odrešenja in zveličanja. Svet in mi potrebujemo Boga in duhovnika, preko njega pridemo h Gospodu.”

Ob zaključku svete maše se je romarjem iz Ribnice za njihovo sodelovanje pri molitveni uri ter sveti maši zahvalil dr. p. Leopold Grčar.

Pripravila: AEF

Fotografije