Novice
30. marec 2017
Srečanje zaposlenih v katoliških medijih Komisija za sredstva družbenega obveščanja pri Slovenski škofovski konferenci je letos že 10. leto zapored organizirala srečanje zaposlenih v katoliških medijih.

Jubilejno, 10. Srečanje zaposlenih v katoliških medijih, je letos potekalo v Postojni. Dopoldanski del srečanja je bil namenjen vprašanju, kako lahko luterani in katoličani letos skupaj obeležimo spomin na reformacijo. Letos namreč mineva 500 let od začetka javnega delovanja Martina Lutra. 31. oktobra 1517 je na vrata cerkve v Wittenbergu pribil 95. tez.
Na temo, kaj skupnega lahko povemo o reformacijskih dogodkih izpred 500 let in njihovih posledicah, kaj je z luteransko – katoliškim dialogom o osrednjih temah teologije Martina Lutra so spregovorili:
Geza Filo, škof evangeličanske cerkve v Sloveniji, dr. Peter Štumpf, murskosoboški škof ter dr. Metod Benedik. Pogovor je moderiral Tone Gorjup, Radio Ognjišče.

Popoldanski del Srečanja sta oblikovala prefekt vatikanskega Tajništva za komunikacije, mons. Dario Edoardo Viganò in vodja teološko-pastoralnega oddelka Tajništva za komunikacije, dr. Nataša Govekar. Predstavila sta svoje delo in reformo vatikanskih medijev, ki je v polnem teku.
Na srečanje smo bili povabljeni tudi predstavniki Slovenskega Marijinega narodnega svetišča Brezje.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije