Novice
21. maj 2017
Molitev za duhovne poklice Vsako tretjo nedeljo v mesecu ena izmed slovenskih dekanij v baziliki Marije Pomagaj pripravi molitveno uro za duhovne poklice. Danes so na Brezje priromali iz dekanije Kranj.

V brezjanski baziliki vsako tretjo nedeljo v mesecu poteka molitev za duhovne poklice, ki ji sledi sveta maša. Današnjo molitev je pripravila dekanija Kranj, svete maše pa se je v sončnem nedeljskem popoldnevu udeležilo veliko število romarjev.
Somaševanje je vodil g. Jože Klun, dekan, ob njem so somaševali prodekan g. Franc Godec, Mihael Lavrinec, župnik v Podbrezju ter dr. p. Leopold Grčar.
V nagovoru romarjem je dekan spregovoril o življenju in delu škofa Antona Vovka, ki se je rodil 19. maja 1900, v Vrbi. “Ko je leta 1945 prevzel ljubljansko nadškofijo je bila v žalostnem stanju po končani vojni. A vendar je imel geslo, v Gospoda zaupam. Nosil je križ nasprotovanja, preizkušenj, tudi bolezni. Prav je, a tudi njegovi priprošnji izrečemo njegove molitve. Ko ob koncu življenja že ni več dobro videl, je narekoval svojo oporoko. Škof Vovk je dejal, da je Marijin otrok in da se vedno njej posveča.
Molimo za nove duhovne poklice in vztrajanje obstoječih.”

Pripravila: AEF

Fotografije