Novice
03. avgust 2017
Romarji pri Mariji Pomagaj Kljub vročim poletnim dnevom na Brezje, k Mariji Pomagaj, te dni priromajo številni romarji, z različnih koncev sveta.

Mesec avgust je za mnoge čas počitnic in dopustov. Prav je, da si naše telo odpočije in nabere novih moči za naprej, a ne smemo pozabiti tudi na dušo. Tudi v vročem poletnem času k Mariji Pomagaj priromajo številni, od posameznikov, družin do večjih skupin.
V romanje po Sloveniji so obisk Brezij danes vključili člani Bratstva veselja evangelija (Fraternità Evangelii Gaudium) iz Italije. Pridružilo se jim je tudi nekaj slovenskih članov. Bratstvo deluje od leta 2015 in njegovo načelo je slediti Jezusu Križanemu, po duhovnosti svetega Frančiška Asiškega ter svetega Petra iz Alcantare. Na Brezjah so preživeli ves dan, dopoldan jih je pred baziliko sprejel rektor, dr. p. Robert Bahčič, ki je nato zanje tudi daroval sveto mašo.
Poletje je tudi čas oratorijev, ki imajo letos za rdečo nit Božjo Mater Marijo. Tako so danes k Mariji priromali tudi oratorijski otroci in mladin z oratorija župnije Stari trg pri Ložu, skupaj z župnikom Boštjanom Modicem. Otroci so se najprej sprehodili po parku miru nato pa v baziliki aktivno sodelovali pri sveti maši.
“Gospod, tvoj Bog, naj nam sporoči pot, po kateri naj hodimo, in kaj naj storimo.” (Ps 25,1-7) Naj Gospod Bog blagoslavlja vsa vaša pota!

Pripravila: AEF

Fotografije