Novice
02. avgust 2017
Porciunkulski odpustek Ob prazniku Device Marije Angelske v Porciunkuli lahko v vseh cerkvah, ki jih upravljajo manjši bratje (frančiškani, minoriti in kapucini) prejmemo porciunkulski odpustek.

2. avgusta v cerkveh, kjer delujejo manjši bratje, praznujemo praznik Svete Marije Angelske v Porciunkuli. Sveti Frančišek je izbral Marijino kapelo v Assisiju za središče svojega reda in zanjo izprosil porciunkulski odpustek, ki ga moremo prejeti ta dan in ga nakloniti našim živim ali rajnim. Odpustek lahko prejmemo, če se srečamo z Bogom v zakramentu sprave, se udeležimo sv. maše in prejmemo obhajilo ter molimo Vero, Očenaš, Zdravo Marijo in Slavo Očetu po namenu svetega očeta.

Omenjeni odpustek je sv. Frančišek izprosil od papeža Honorija, da bi lahko vsi ljudje, tudi tisti, ki si niso mogli privoščiti dragih romanj v svete kraje lahko bili deležni božje milosti. Tako je najprej dobila majhna cerkvica sv. Marije Angelske privilegij za prejem odpustka, kasneje pa se je le-ta razširil na vse cerkve, ki jih upravljamo manjši bratje. Odpustek se lahko dobi v vseh župnijskih in stolnih cerkvah.

Stopimo torej v najbližjo cerkev, ki jo upravljajo manjši bratje in bodimo deležni božjih milosti.

Pripravila: AEF

Fotografije